VÆRNEPLIGT

Værnepligten kan både være din start på en karriere i Hæren – eller blot et møde med en anderledes verden, der kan give dig et afbræk fra hverdagen. Vælger du at aftjene din værnepligt ved Danske Artilleriregiment, så vil den være fyldt af spænding, udfordringer, tætte kammeratskaber og en helt særlig mulighed for at sætte nye mål og grænser for dig selv.

Danske Artilleriregiment ligger 3 km vest for Oksbøl, 10 km fra Vesterhavet, 12 km fra Varde og 22 km fra Esbjerg. Vi har Danmarks største øvelsesterræn – det fås ganske enkelt ikke bedre. På Oksbøl Kaserne har vi to værnepligtshold om året. Et hold i februar og et hold i august. Der er stor efterspørgsel efter pladserne i Oksbøl, så det er en god ide at være tidligt ude.

Forsvaret har lavet en glimrende hjemmeside om værnepligt. Her kan du blandt andet få svar på:

  • Hvad er Forsvarets Dag?
  • Værnepligtens hvem, hvad, hvor?
  • Værnepligt for kvinder?
  • Hvor kan jeg aftjene min værnepligt?
  • National inspirationsdag?
  • Værnepligt hurtigst muligt?

Du finder alle informationer her: https://karriere.forsvaret.dk/varnepligt/. Har du allerede lavet en aftale om at aftjene din værnepligt ved Danske Artilleriregiment, så læs dette brev: KLIK HER!

Det siger vores værnepligtige:

“Det har været sjovt og udfordrende og med en stejl læringskurve. Jeg har været rigtig glad for den fysiske træning, men havde også forberedt mig godt. Jeg har lært noget om struktur, lært at gøre mig umage og har set resultatet af det. Ros fra sergenterne.”

Menig Iversen, værnepligtig hos DAR

“Virkelig en god oplevelse her ved Danske Artilleriregiment. Sergenterne er rigtig dygtige, og kammeratskabet i delingen har været fantastisk. Jeg har frosset, haft det mega varmt og har været gennemblødt. Selv myggene har jeg lært at leve med. Jeg har flyttet mig.”

Menig Martinusen, værnepligtig hos DAR