MILITÆR SUMMER CAMP

]En oplevelse, du aldrig glemmer!

Fra mandag til fredag i uge 27 i 2022, giver vi dig mulighed for at få en oplevelse, som du aldrig glemmer. Sammen med en masse unge mennesker får du en smagsprøve på, hvordan det er at være soldat. Vi har sammensat et spændende og også udfordrende program, hvor du skal prøve kræfter med en række militære discipliner f.eks. skydning, militær fysisk træning, førstehjælp, patruljetjeneste og naturligvis overnatning i Oksbøl øvelsesterræn. Ugen er helt gratis for dig. Vi sørger for uniform og udrustning, indkvartering og naturligvis mad – ja, du skal faktisk bare møde op.

Her kan du se et udpluk af det, som vi skal lave i løbet af ugen:

MANDAG
Vi starter mandagen med at finde ud af, hvilken form, du er i. Vi gennemfører den militære basistest, og er du bare i okay form, så skal du nok klare den. Dernæst får du udleveret uniform, støvler, rygsæk, sovepose og gevær M/10, og så går eftermiddagen med at få dig til at ligne en soldat samtidig med, at du får lejlighed til at lære de andre deltagere at kende. Mandag sidst på dagen tager vi på skydebanen.
TIRSDAG
Vi starter alle dage med militær fysisk træning, så tirsdag morgen står den på træning, hvorefter vi skal til at gøre klare til patruljeøvelsen. Vi drager i felten sidst på eftermiddagen tirsdag og er her til torsdag over middag. Mens vi er i terrænet, skal vi kigge nærmere på et såkaldt stillingsområde for artilleriet. Du får mulighed for at se vores helt nye 155 mm CAESAR artilleripjece samt vores 120 mm morter CARDOM.
ONSDAG
Onsdag skal der løses patrulje- og sprængningsopgaver i terrænet. Den dag går vi alle hen og bliver lidt presset, men hjælper vi hinanden, så skal det nok gå. Igen møder vi soldater fra Danske Artilleriregiment, som vil fortælle om deres opgaver. Du får lejlighed til at møde konstabler, sergenter og officerer.
TORSDAG
Torsdag morgen står den på march, vedligeholdelse og evaluering af øvelsen. Torsdag aften er der fælles middag, og vi har et panel af yngre soldater klar til at svare på spørgsmål.
FREDAG
Som sædvanlig starter vi med militær fysisk træning. Herefter skal vi aflevere al udrustning, og når det er på plads, får vi et indlæg om de forskellige uddannelser i Hæren. Ca. kl. 14.00 siger var tak for denne gang og går på weekend.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER

1. Hvis du er under 18 år, skal du have tilladelse af dine forældre for at deltage
2. Tilmeldingsfristen er den 2. maj 2022
3. Der er ingen udgifter bortset fra din transport til og fra Oksbøl
4. Alle kan deltage. Almindelig god form forventes
5. Vi tilbyder forplejning uden svinekød og også forplejning uden kød
6. Mødetid mandag den 4. juli er kl. 10.00
7. Vi er færdige fredag den 8. juli kl. 14.00
8. Medbring toilettaske, løbetøj og løbesko

Det siger vores værnepligtige:

“Det har været sjovt og udfordrende og med en stejl læringskurve. Jeg har været rigtig glad for den fysiske træning, men havde også forberedt mig godt. Jeg har lært noget om struktur, lært at gøre mig umage og har set resultatet af det. Ros fra sergenterne.”

Menig Iversen, værnepligtig hos DAR

“Virkelig en god oplevelse her ved Danske Artilleriregiment. Sergenterne er rigtig dygtige, og kammeratskabet i delingen har været fantastisk. Jeg har frosset, haft det mega varmt og har været gennemblødt. Selv myggene har jeg lært at leve med. Jeg har flyttet mig.”

Menig Martinusen, værnepligtig hos DAR