BLIV KONSTABELELEV

Danske Artilleriregiment åbnede den 2. november 2020 op for en 9 måneders konstabelelevuddannelse. Uddannelsen er en kombination af HBU, altså værnepligtstiden, og HRU – Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse, men på Konstabelelevuddannelsen er man fra starten afklaret med, at de ønske en længere periode i Forsvaret. Derfor vil optagelsesprøven også være hårdere end til HBU, da vi skal være sikre på, at du kan gå hele vejen ( www.forsvaret.dk/konstabeldar).

Uddannelsen gør dig til professionel soldat og giver efterfølgende mulighed for tjeneste ved 1. Artilleriafdeling. 1. Artilleriafdeling indgår i 1. Brigade, som frem mod 2023 skal vokse til 4.000 mand. Det bliver en slagkraftig og moderne brigade, og 1. Artilleriafdeling modtager da også i 2020 og 2021 helt nye artilleripjecer. Ja, faktisk udskiftes stort set alt materiel i løbet af de næste par år. Afdelingen deltager også i internationale opgaver i f.eks. Estland, Ukraine, Irak og Afghanistan.

Som konstabelelev skal du indledningsvis igennem en grundlæggende uddannelse. Den står på skydning, førstehjælp, militær fysisk træning, vagttjeneste og felttjeneste. Herefter går vi et spadestik dybere, og gør dig mere rutineret i alle facetter af det at være soldat. Slutteligt introducerer vi dig til 1. Artilleriafdelings våben og køretøjer, så vi efter 9 måneder har en dygtig artillerist.

Du kan læse mere om uddannelse, herunder ansøge via dette link, såfremt uddannelsen tilbydes i 2021: www.forsvaret.dk/konstabeldar