SKAL DU VÆRE FIGHTER-PILOTENS ØJNE PÅ KAMPPLADSEN?

Vil du være den, der udpeger målet for piloten, og dermed sikrer, at de rigtige mål rammes under hensyntagen til egne styrkers sikkerhed? Vil du samtidigt være Ground Force Commanderens ekspert, når det drejer sig om Close Air Support (CAS)?

Som Joint Terminal Attack Controller (JTAC) ved Danske Artilleriregiment er du helt konkret kamp-pilotens øjne på kamppladsen og den taktiske flyveleder, der bringer flystøtte til kampen på jorden. Dine opgaver vil spænde bredt, men din primære opgave vil være at rådgive og støtte din Ground Force Commander i forhold til anvendelse og integration af CAS med de øvrige ildstøttemidler, og på hans ordre, og i tæt samarbejde med fighter-piloten, kunne eksekvere. Samtidigt skal du de-conflicte aktiviteterne i luftrummet, så flyene kan operere sikkert.

Du sikrer dermed at kampflyenes hurtighed og fleksibilitet indsættes med maksimal effekt på kamppladsen. Du kommer til at have mange bolde i luften, så det er vigtigt, at du kan holde hovedet koldt og bevare overblikket og roen. Derudover anbefales det, at du har gode planlægnings-, koordinations- og samarbejdsevner.

Så hvis du ønsker en fremtid, hvor du specialiserer dig i koordination af fly på kamppladsen, så er uddannelsen som JTAC ved Danske Artilleriregiment måske noget for dig? Den 1. marts 2021 kan du få et indtryk af, hvad jobbet indebærer. Vi holder et “JTAC for en dag” arrangement, så sæt allerede nu kryds i kalenderen. Du kan se programmet nedenfor. Tilmelding sker til kaptajn Mathiesen på [email protected]